06.09.2024, 07:32

Окупаційна влада Сєвєродонецька вирішує, що робити зі зруйнованими багатоповерхівками, які "спотворюють місто"

Оккупированный Северодонецк

Сєвєродонецьк на Луганщині було захоплено російськими військами наприкінці червня 2022 року. За час бойових дій та внаслідок нещадних ворожих обстрілів місто сильно постраждало. Руїни багатоповерхівок досі можна зустріти буквально на кожному кроці. Окупанти досі вирішують, що робити зі зруйнованими будинками.

Окупаційна влада Сєвєродонецька та російські пропагандисти люблять розповідати про "відновлення" міста. Тільки ось "красиву картинку" їм псують зруйновані багатоповерхівки. "Визволителі" вирішують, що робити з цими будинками, повідомляє Час Пік.

Руїни Сєвєродонецька часто потрапляють на фото та відео "гостей" міста та місцевих мешканців. Ці кадри псують розповіді "влади" про "відроджене" місто, тому окупанти вирішують, що робити з покаліченими багатоповерхівками.

Як заявив гауляйтер Сєвєродонецька Микола Моргунов, наразі всі сили кинуто на капітальний ремонт соціальних об'єктів та відновлення тих будинків, які можна ввести в експлуатацію швидше. Що робити з зруйнованими порожніми будинками - поки що не вирішили.

За його словами, ці будинки "спотворюють обличчя Сєвєродонецька" і "є два варіанти, або їх знесуть і побудують на їх місці нові, або знесуть частково і спробуємо їх відновити. Остаточне рішення щодо цих об'єктів ще не прийнято".

Для когось це була рідна домівка, де раділи, любили, приймали гостей, будували плани... Для окупантів це лише "об'єкти", які псують "красиву картинку".

Як відрапортував "мер" Сєвєродонецька, "відновлення міста ведеться з випередженням плану", який розрахований до 2026 року й в рамках якого планують відновити 138 об'єктів: 120 багатоквартирних будинків, 18 установ соцкультпобуту.

Спочатку за кілька місяців зруйнували сучасне квітуче місто, а тепер будують багаторічні плани відновлення. "Звільнили"...

Оккупированный Северодонецк

Читайте також: В школу як на свято? Які "сюрпризи" чекають на школярів Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного у новому навчальному році?

Читайте ще: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк