06.09.2024, 14:31

ЗСУ відновили позиції в Донецькій та Харківській областях, - DeepState

Віктор Білий | Всі новини автора

За даними аналітичного проєкту DeepState, станом на 5 вересня Сили оборони України досягли успіхів у відновленні позицій у кількох населених пунктах Донецької та Харківської областей. Зазначається просування українських військ у районі Нью-Йорка та сусідньої Неліпівки у Донецькій області, а також поблизу Липців у Харківській області.

Водночас російські окупанти просунулися в районі шести населених пунктів, включаючи Піщане та Стельмахівку на Луганщині, а також Гірник, Калинівку, Лісівку та Галицинівку на Донеччині. Ці переміщення наголошують на динаміці бойових дій на сході України.

DeepState також анонсувала офіційну інформацію про поточну ситуацію на фронті, позначивши її як "хороші новини". Увечері 5 вересня Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що найгарячіша ситуація зберігається на Покровському та Курахівському напрямках. За даними Генштабу, у цих районах з початку доби було зафіксовано 42 та 28 бойових зіткнень відповідно.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський раніше підтвердив, що українські війська зупинили просування російських окупаційних військ на Покровському напрямі. Це свідчить про продовження активних бойових дій та зусилля ЗСУ щодо утримання позицій та відновлення контролю над ключовими територіями.

Оперативна ситуація залишається напруженою, і сили оборони України продовжують боротьбу за відновлення контролю над захопленими територіями та стабілізацію ситуації на фронті.

Читайте також: ЗСУ зупинили просування росіян на Покровському напрямку, - Сирський

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк