09.09.2024, 12:50

У мережі показали відео з Лисичанська: реальність окупованого міста та підготовка до зими

Віктор Білий | Всі новини автора

У соціальних мережах з'явилося нове відео з окупованого Лисичанська Луганської області, на якому відображено руйнування у місті.

Ролик, опублікований російським військовим із вірменського батальйону, ймовірно, "Арбат", показує одну з центральних вулиць міста - В. Сосюри, ​​передає Час Пік із посиланням на місцеві пабліки.

На відео видно зруйновану будівлю колишнього Центру зайнятості, торгові кіоски, що вигоріли біля колишнього магазину АТБ.Примітно, що окупаційна влада не робить видимих ​​зусиль щодо відновлення цих об'єктів.

Також у мережі показали на фото автора відео:

Мешканці окупованих територій та користувачі мережі відреагували на відео критичними коментарями, відзначаючи неприйняття мови окупантів та значну присутність приїжджих у місті: "Тільки від мови вже повертає" і "Там зараз більше таких, ніж місцевих".

Раніше в Луганській обласній військовій адміністрації (ОВА) повідомляли, що до Кремля було доповідано про майже 87% готовності до опалювального сезону. Попри цей позитивний показник, до уваги не були прийняті прифронтові міста, такі як Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне. У цих населених пунктах, які опинилися в зоні бойових дій, місцеві комунальні служби все ще не впевнені, що зможуть завершити підготовку до зими до 15 жовтня.

Багато жителів та експертів пам'ятають тогорічний фальстарт у Лисичанську, коли обіцянки про підготовку до зими не виправдалися, а результати виявилися лише частиною пропагандистської кампанії. Реальний стан справ у так званій "ЛНР" залишається набагато гіршим за офіційні звіти.

Читайте також: Жителі окупованого Лисичанська в паніці через відсутність "водопостачання": скарги не допомагають, тепер пишуть до Путіна

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк