11.09.2024, 08:16

Пенсії жителям Луганської області: як уникнути призупинення виплат

Віктор Білий | Всі новини автора

Станом на 10 вересня поточного року на Луганщині триває виплата пенсій як переселенцям, так і мешканцям окупованих територій. Цього місяця на пенсійні виплати було виділено 609,8 млн грн, а на соціальні страхові виплати, включаючи оплату лікарняних, спрямовано 34,4 млн грн.

Проте у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області попереджають про можливе зупинення виплат для деяких пенсіонерів. Як повідомила начальник відділу обслуговування громадян №7 ГУ ПФУ у Луганській області Наталія Остановська, це пов'язано із необхідністю проходження повторної ідентифікації.

За словами Остановської, ідентифікацію зобов'язані проходити особи, які набули статусу внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до 24 лютого 2022 року. Такі переселенці повинні оновлювати свої дані кожні 6 місяців, щоб уникнути припинення пенсійних виплат.

Ідентифікацію можна пройти кількома способами:

  • Особисто звернувшись до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України або до банку, де виходять пенсійні виплати.
  • Авторизувавшись на вебпорталі Пенсійного фонду України з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) через мобільний додаток "Дія. Підпис".
  • Провівши відеоконференцзв'язок із представниками Пенсійного фонду, надавши документ, що засвідчує особу.

Важливо відзначити, що пенсіонери, які пройшли ідентифікацію у лютому 2024 року, отримуватимуть пенсію лише після того, як пройдуть наступну процедуру ідентифікації, інакше виплати буде призупинено.

Рекомендується своєчасно оновлювати інформацію, щоб уникнути проблем з отриманням пенсії.

Читайте також: Двом студентам вишів Луганщини призначено академічні стипендії Кабміну

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк