11.09.2024, 18:02

Поблизу окупованого Криму зник російський винищувач Су-30: у морі виявлено уламки та масляну пляму

Марина Гончар | Всі новини автора
паопрол

Минулої ночі неподалік Севастополя, що в тимчасово окупованому Криму, зник російський винищувач Су-30СМ. В соцмережах почали з'являтися повідомлення, що літак, ймовірно, зазнав аварії.

Інформація про це оприлюднена на телеграм-каналі ]]>"Крымский ветер"]]>, що зазвичай публікує оперативні новини з окупованого півострова, передає Час Пік.

Згідно з повідомленням, ворожий Су-30СМ разом із Су-35 виконував бойове завдання над морем на північ від Севастополя, де проводили ракетні удари по території України.

За даними джерел, винищувач здійснив пуск чотирьох ракет Х-31П із шести можливих, після чого зник з екранів радарів. Важливо зазначити, що цей Су-30СМ базувався на аеродромі у місті Кримськ, Краснодарського краю РФ, і був частиною військових сил, що активно використовуються в операціях проти України.

Після зникнення літака було організовано пошукову операцію. Відповідно до інформації, пошукові роботи велися за участі російських військових гелікоптерів Мі-8 та Ка-27, які злетіли з аеродрому військово-морського флоту в Качі, що неподалік Севастополя. На карті, яку опублікували у соціальних мережах, було показано квадрат, де ймовірно могла статися аварія.

У результаті пошуків на морській поверхні було знайдено масляну пляму діаметром близько трьох кілометрів, що свідчить про можливий витік пального або масла з літака, а також уламки, серед яких одне крило. Попри це, підняти або врятувати якісь частини літака не вдалося через складні погодні умови та відсутність доступних засобів для підняття важких об'єктів з глибини.

Ця подія викликала жваві обговорення в соцмережах. Користувачі припускають, що літак міг бути уражений засобами ППО або зазнав технічної несправності, що призвело до катастрофи.

Читайте також:

У російському Ноябрську підлітки спалили гелікоптер Мі-8 за 5 мільйонів рублів: фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк