11.09.2024, 11:04

У російському Ноябрську підлітки спалили гелікоптер Мі-8 за 5 мільйонів рублів: фото

Віктор Білий | Всі новини автора

У російському Ноябрську (Томська область) двоє підлітків у віці 13 та 14 років стали фігурантами гучного інциденту, що стався у ніч проти 11 вересня. Як повідомляє російська преса, юні палії підпалили гелікоптер Мі-8 на гелікоптерному майданчику в аеропорту міста.

За інформацією, отриманою від місцевих ЗМІ, за це їм обіцяли значну винагороду у розмірі 5 мільйонів рублів, повідомляє Час Пік.

Інцидент почався, коли школярі пробралися на територію вертолітного майданчика, облили вертоліт горючою рідиною та підпалили його. Використовуючи сигарети для підпалу, підлітки не змогли одразу домогтися спалаху. Після спроби підпалити вертоліт сигаретою стався вибух, внаслідок якого обидва підлітки отримали опіки обличчя. Залишивши місце злочину, вони були змушені викликати швидку допомогу та були госпіталізовані.

Наразі вертоліт згорів майже повністю - залишився лише хвіст. Під час допиту школярі зізналися, що за свою акцію їм обіцяли 5 мільйонів рублів. Крім того, вони розповіли, що кілька днів тому підпалили вежу мобільного зв'язку, за що отримали 30 тисяч рублів.

За словами джерел, завдання підпалу вертольота підліткам надійшли через Telegram. Також наголошується, що батько одного зі школярів наразі бере участь у військових діях проти України.

Наразі підлітки перебувають у лікарні під охороною, і ведеться розслідування за фактом їхніх дій. Місцеві видання повідомляють, що інцидент спричинив широкий суспільний резонанс, а слідчі органи продовжують розбиратися в деталях події.

Читайте також: У Бєлгородській області вантажний потяг зійшов з рейок через "незаконне втручання"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк