12.09.2024, 18:14

"Гендиректорку державної телерадіокомпанії ЛНР" судитимуть за колабораціонізм та сприяння російській пропаганді

Марина Гончар | Всі новини автора
впарпа

Лисичанська окружна прокуратура Луганської області передала до суду обвинувальний акт щодо "генерального директора" так званої "державної телерадіокомпанії ЛНР" (ДТРК ЛНР) за звинуваченням у колабораційній діяльності.

Про це повідомляє ]]>Луганська обласна прокуратура]]>, передає Час Пік.

Колишня вчителька, яка після окупації Луганщини активно співпрацює з окупаційними адміністраціями, відповідатиме перед законом за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Слідством було встановлено, що після початку окупації окремих територій Луганської області, підсудна, яка раніше працювала вчителем, швидко пристосувалася до нових умов. Вона погодилася на співпрацю з окупаційною владою та спочатку очолила один із навчальних закладів так званої "ЛНР".

Згодом обвинувачена стала "головним редактором" пропагандистської газети "Республіка", яка поширювала інформацію на підтримку окупаційного режиму.

Однак на цьому її кар'єрний шлях в структурі окупаційної влади не завершився. З 2020 року і до сьогодні вона обіймає посаду "генерального директора" так званої ДТРК ЛНР. Під її керівництвом телерадіокомпанія займається активною пропагандистською діяльністю на користь Росії та незаконних збройних формувань. Вона особисто бере участь у телерадіоефірах, де висвітлюються антиукраїнські наративи, а також співпрацює з російськими медіа, поширюючи інформаційні матеріали, що підтримують окупацію українських територій.

Пропагандистські відео та програми за участю обвинуваченої активно транслюються не лише на території самопроголошеної "ЛНР", але й поширюються у соціальних мережах, зокрема для формування позитивного образу окупаційної влади.

Цього літа жінка також виступила у ролі члена журі на конкурсі російського суспільного телебачення, що ще більше підкреслює її роль у зміцненні пропагандистської машини Росії. А на початку вересня вона представляла "ЛНР" на всеросійському форумі національних ЗМІ, де у своїй промові наголосила на "боротьбі за національну ідентичність", яку, за її словами, самопроголошена республіка веде з 2014 року.

Справу проти "генерального директора" вели слідчі СБУ в Донецькій та Луганській областях. Тепер обвинувачена постане перед судом за колабораціонізм, а також за активну підтримку інформаційної війни проти України, яка спрямована на виправдання російської агресії та окупації українських територій.

Судовий розгляд стане черговим кроком у боротьбі з колаборантами, які не лише зрадили свою країну, але й активно сприяли поширенню пропаганди окупантів.

Читайте також:

У мережі повідомляють, що окупанти в Лисичанську "відрубали всі лазівки" з мобільного зв'язку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк