12.09.2024, 18:55

Російські окупанти на ТОТ Луганської області продовжують агресивну пропагандистську діяльність серед школярів

Марина Гончар | Всі новини автора
джаввплоавло

У тимчасово окупованому Старобільську Луганської області росіяни агітують школярів вступати до війська РФ.

За повідомленням Центру національного спротиву, в Старобільську росіяни активно агітують неповнолітніх підписувати контракти з міністерством оборони Росії для участі у війні проти України, передає Час Пік.

У школах міста розповсюджують листівки з обіцянками високих заробітків та соціальних гарантій. Зокрема, дітям пропонують щорічну зарплату у розмірі понад два мільйони рублів, а також "повний соціальний пакет", що включає пільги та забезпечення військовослужбовців.

"Заробіток понад два мільйони російських рублів у рік та повний соціальний пакет обіцяють кожному, хто підпише контракт із міністерством нападу РФ. Ніби нічого дивного на Росії, але такі листівки розповсюджують у школі тимчасово окупованого Старобільська на Луганщині. Тут окупанти ведуть агресивну кампанію по мобілізації до армії Росії серед школярів", - йдеться у повідомленні.

Такі заходи пропаганди є типовими для російських зусиль по мобілізації, але викликають особливе обурення тим, що вони спрямовані на неповнолітніх у школах окупованих територій.

Окупанти маніпулюють свідомістю дітей, намагаючись представити участь у війні як шлях до героїзму і виконання "почесного обов'язку". Вони нав'язують ідею, що служба в армії РФ – це можливість для молоді реалізувати себе, отримати соціальну стабільність та стати героями.

Подібні дії є грубим порушенням міжнародного права, адже окупаційна влада залучає неповнолітніх до військової служби, підмінюючи навчання пропагандою війни.

Читайте також:

Забруднення води та загроза обвалів: Лисогор про критичну ситуацію на шахтах Луганщини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк