17.09.2024, 19:35

З полону звільнено медикиню з Кремінної Марину Міщенко, - ОВА

Віктор Білий | Всі новини автора

13 вересня внаслідок обміну полоненими на волю повернулася 28-річна Марина Міщенко, медикиня із Кремінної Луганської області.

Про це повідомили у Луганській обласній військово-цивільній адміністрації та Кремінській міській раді, передає Час Пік.

Марина Міщенко, медикиня з Кремінної, була незаконно утримувана росіянами понад два з половиною роки. Вона була захоплена у березні 2022 року, коли перебувала на бойових позиціях у медичному пункті на Донецькому напрямку. Коли росіяни наступали, вони захопили медпункт, де служила Марина.

Марина закінчила Кремінське медичне училище у 2015 році та працювала за спеціальністю у Новій Астрахані та Сєвєродонецьку. 2020 року вона пішла служити за контрактом, сподіваючись продовжити свою службу та допомогу у рамках Збройних Сил України. Тепер, після довгого періоду полону, вона нарешті повернулася додому.

За словами Марини, протягом усіх цих місяців вона зазнавала величезної напруги та занепокоєння.

"Ми дуже чекали на це звільнення. Щоразу при обміні нас кудись вивозили, ховали, потім знову повертали, казали, що нас серед полонених немає. Я вже думала, що і цього разу нас сховають, але ми опинилися вдома! Тепер чекаємо, коли звільнять наших хлопців", – розповіла вона.

Про своє самопочуття Марина каже: "Вже набагато краще, тому що я бачу небо, сонце, зірки, місяць... Немає конвою і ґрат, я вільна людина!" Наразі вона проходить відновлення в одному з реабілітаційних центрів України.

В рамках обміну полоненими 13 вересня в Україну повернулися 49 громадян, включаючи військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби та цивільних осіб. З цим обміном українці отримали довгоочікуване повернення своїх близьких та колег.

Читайте також: "Наші вдома": Україна повернула ще 103 військовослужбовці з російського полону

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк