20.09.2024, 07:53

"Те, що дуже чекали мешканці Лисичанська": що шефи-росіяни привезли до прифронтового міста

Оккупированная Луганщина

Окупаційна адміністрація Лисичанська на Луганщині повідомила, що до міста прибула чергова гуманітарна допомога від "шефів" та волонтерів з Татарстану. У черговій партії гумдопомоги є те, на що дуже чекали мешканці Лисичанська.

Окупаційна адміністрація Лисичанська повідомила, що волонтери з Казані доправили гумдопомогу мешканцям т.зв. "ЛНР". Як повідомляє "влада", це вже 18-та "гуманітарна місія, організована добровольцями". Подарунки отримали й жителі Лисичанська та Рубіжного, повідомляє Час Пік.

Для лисичанської школи №18 волонтери привезли канцтовари, художню літературу, принтер, папір, бездротову мишу та клавіатуру. У Рубіжне доставили ліки, побутову хімію та медичну техніку.

Заїхали російські волонтери й в село Валуйське у Щастінському районі, де знаходиться будинок престарілих та інвалідів. Туди привезли пластиковий сміттєвий бак, памперси, пелюшки, одяг та медичне обладнання для лежачих. Примітно, що на фото, які росіяни роблять для "красивої" звітності, волонтери у бронежилетах, на відміну від місцевих жителів, які з вини росіян змушені жити під обстрілами...

Оккупированная Луганщина Оккупированная Луганщина

Крім того, пресслужба глави Татарстану повідомила, що делегація з голів чотирьох районів республіки доставила чергову партію гуманітарної допомоги до підшефного міста Лисичанськ. Уточнюється, що автомобілі, мотоцикли, бензинові генератори, буржуйки, продукти харчування та інші необхідні предмети та обладнання передано у військові частини. І це допомога Лисичанську?

Однак й мешканцям Лисичанська щось перепало. "Шефи" заявили, що до Лисичанська доставили будівельні матеріали та інструменти, дві карети швидкої медичної допомоги та автоцистерни, призначені для транспортування води. Як заявили росіяни, "ці машини допоможуть забезпечити місцевих жителів водою під час аварійно-ремонтних робіт на водопровідних мережах". При цьому кількість водовозів не уточнюється. Зовсім не зрозуміло, чи вистачить їх на весь Лисичанськ. Та й дві "швидкі" навряд чи допоможуть кардинально змінити ситуацію.

Читайте також: Реальність почала напружувати і дратувати? Чому жителі Лисичанська скаржаться на місцеву владу?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк