20.09.2024, 11:35

Окупанти виділять кошти на проєктування лише одного з шести сміттєвих полігонів - ЛОВА

Иллюстративное фото / Открытый источник

Російські окупанти цілеспрямовано планують перетворити захоплені території Луганської та Донецької областей на "смітник Росії". В окупованих регіонах буде створено сміттєві полігони, про обіцяні сміттєпереробні заводи росіяни вже навіть не заїкаються.

У російських регіонах люди протестують проти створення нових полігонів для сміття, тому окупанти вирішують проблему за рахунок захоплених українських територій, повідомляє Час Пік.

Раніше окупанти заявляли, що планують створити на Луганщині 6 сміттєвих полігонів, ще 3 - на Донеччині. На ці звалища планують звозити сміття з Ростовської, Бєлгородської та Воронезької областей РФ. Йдеться саме про полігони, а не сміттєпереробні заводи.

Одразу після "звільнення" окупанти заявляли, що на Донбасі буде збудовано сучасні сміттєпереробні підприємства, які допоможуть очистити регіони від сміттєзвалищ та дадуть нові робочі місця. Однак "красиві обіцянки" вже не звучать, а от сміття з РФ вже вивозять на захоплені території.

"Обіцяні упродовж двох останніх років переробні станції окупанти так і не почали будувати, а сміття до так званої "ЛНР" вже надходить з території РФ. У Воронежі та Ростові розраховують позбуватися таким чином 1.5 млн тонн відходів на рік. І росіянам глибоко байдуже, що сміття ніхто не перероблятиме. В "ЛНР" не проти приймати його, бо це - вказівка Кремля", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні Луганської ОВА.

Ані сучасних сміттєпереробних заводів, ані нових робочих місць мешканці Луганщини так і не побачили. Натомість міста в т.зв. "ЛНР" потопають у сміттєзвалищах. Місцева окупаційна влада не в змозі вирішити проблему і чекає на подачки та підказки від російських окупантів. А росіяни, як завжди - засідають, будують плани, готують проєкти та обіцяють...

"Упродовж двох років лише на словах існує проєкт будівництва шістьох усеросійських сміттєзвалищ на території так званої "ЛНР". За цей період лише визначилися з точним місцем розташування одного з них і пообіцяли виділити 160 мільйонів рублів на проєкт. Звозити сміття туди планують як із захоплених територій, так і з сусідніх регіонів РФ. Щорічно – по 350 тисяч тонн. А поки що окупанти обмежилися утворенням штабу з вирішення питань у сфері обігу твердих комунальних відходів, завданням якого є залишити вирішення цієї проблеми на регіональному рівні", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні Луганської ОВА.

Читайте також: Реальність почала напружувати і дратувати? Чому жителі Лисичанська скаржаться на місцеву владу?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк