20.09.2024, 20:21

"Недосяжна розкіш": інтернет у "звільненому" Лисичанську перетворився на рідкість

Марина Гончар | Всі новини автора
ждлдлро

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області ситуація з доступом до інтернету залишається вкрай складною. Місцеві мешканці скаржаться на майже повну відсутність зв'язку, що ускладнює їхнє життя в умовах постійної ізоляції та контролю з боку окупаційної влади. Хоча раніше інтернет був доступний, хоча й із перебоями, наразі він став справжньою рідкістю.

Про це повідомляють у тамтешніх пабліках, передає Час Пік.

"Та зараз інтернет зі свічкою в руках не знайдеш", — так описують ситуацію користувачі з Лисичанська у місцевих пабліках.

Вони зазначають, що інтернет зберігся лише у деяких "установах та адміністраціях", але навіть там він надзвичайно слабкий і нестабільний. Звичайні жителі змушені шукати будь-які можливості для підключення до мережі, однак часто їхні зусилля виявляються марними.

Значна частина населення залишилася без стабільного доступу до інформації. Це створює додаткові труднощі для підтримання зв’язку з родичами, отримання новин про ситуацію в Україні та світі, а також елементарного доступу до життєво важливих сервісів. 

Ситуація, за словами місцевих, погіршується через політику окупаційної влади, яка контролює доступ до інформації та не забезпечує якісного зв'язку для населення. На фоні таких умов зростає рівень ізоляції регіону від зовнішнього світу, що ще більше ускладнює життя людей.

Місцеві жителі Лисичанська сподіваються на відновлення стабільного інтернет-зв'язку, проте перспективи цього поки що невизначені. Окупаційна адміністрація не дає чітких відповідей, і щоразу вигадує нові причини для відсутності зв’язку.

Як повідомлялось раніше, жителі "звільненого" міста вже понад 2,5 роки чекають, коли у місті з'явиться централізоване водопостачання. Однак, навіть на тих щасливчиків, у кого вода вже з'явилася, чекає на неприємний сюрприз.

Читайте також:

"Те, що дуже чекали мешканці Лисичанська": що шефи-росіяни привезли до прифронтового міста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк