27.09.2024, 12:00

У Сіверськодонецьку підключення інтернету коштує до 1000 доларів: Лисогор про ситуацію на окупованій Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

У Сіверськодонецьку (колишній Сєвєродонецьк) Луганської області, окупованому російськими військами, вартість підключення інтернету сягає 1000 доларів.

Про це в ефірі "Національного телемарафону" повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, повідомляє Час Пік.

За його словами, в умовах загострення ситуації на Луганщині, де тривають загострені бої, місцевим жителям надали можливість підключати інтернет. Однак така ціна виглядає непомірною, особливо для людей, які вже страждають на брак ресурсів.

"Це навіть для дорогих столиць дорого", - наголосив він.

Лисогор підкреслив, що жителі, які опинилися в складній ситуації, змушені платити від 25 000 до 100 000 рублів за підключення однієї точки, залежно від розташування та поверху.

"Таке враження, що це вже не перша ситуація, коли люди там намагаються підзаробити. Комусь дають дозвіл підзаробити на людях, які й так обділені всім... 1000 доларів за підключення точки інтернету з незрозумілою швидкістю, незрозуміло, скільки воно це пропрацює...Тим більше, що зараз ворог активно намагається притискати засоби зв'язку, є, звичайно, місця, де вона пробивається", - зазначив голова області.

Він також зазначив, що багато населених пунктів, захоплених окупантами у 2022 році, як і раніше, не мають доступу до комунальних послуг, і до зими вони не готові.

Крім того, він згадав про нових російських інвесторів шахт у так званій ЛНР, які обіцяють погасити заборгованості із зарплати тільки після розпродажу майна підприємств.

Читайте також: "Крутіться самі, а в місті має бути порядок": Жителі Сіверськодонецька повідомляють про медичну кризу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк