28.09.2024, 18:54

Кількість загиблих та поранених внаслідок атаки на медзаклад у Сумах зросла: оголошено дні жалоби

Марина Гончар | Всі новини автора
мавапавв

Внаслідок російського удару по медичному закладу у Сумах 28 вересня кількість жертв і поранених значно збільшилась.

Про це повідомив ]]>ДСНС ]]>України, передає Час Пік.

За інформацією, яка надійшла станом на 17:00, кількість загиблих сягнула 9 осіб. Серед них – один працівник Національної поліції України. Трагедія стала наслідком удару, завданого безпілотним літальним апаратом (БпЛА), який влучив у лікарню, що призвело до численних жертв і руйнувань.

Окрім загиблих, постраждало ще 20 людей, серед яких також є представник поліції. У лікарнях триває надання невідкладної медичної допомоги постраждалим, деякі з них знаходяться у важкому стані.

​​​​​​​ ​​​​​​​

Виконуючий обов’язки Сумського міського голови Артем Кобзар повідомив, що місто Суми оголосило 29 та 30 вересня днями жалоби за загиблими внаслідок цього жахливого інциденту. Прапори на всіх установах будуть приспущені, а заходи розважального характеру скасовані в знак солідарності з родинами жертв і постраждалих.

Цей акт насилля проти мирного населення вкотре наголошує на жорстоких реаліях, з якими стикаються жителі українських міст внаслідок агресії Росії. Місцева влада продовжує закликати мешканців міста бути обережними та дотримуватися заходів безпеки під час повітряних тривог.

Медичні працівники та рятувальники працюють безперервно, щоб надати допомогу постраждалим і ліквідувати наслідки атаки. Місто тримається разом, підтримуючи тих, хто зазнав втрат, та тих, хто ще бореться за своє життя.

Читайте також:

"Налітай! Розгрібай!": Які квартири, й за якою ціною продаються у Лисичанську, Сіверськодонецьку та Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк