30.09.2024, 18:16

Окупанти зігнали бюджетників Донбасу на "святкування" річниці "возз’єднання" з Росією

Марина Гончар | Всі новини автора
парпво

На тимчасово окупованих територіях Донбасу російські загарбники продовжують використовувати традиційні методи примусу та тиску для демонстрації "масової підтримки" своєї окупаційної політики. Цього разу йдеться про "святкування" другої річниці так званого возз’єднання тимчасово окупованих територій Донбасу з Російською Федерацією. Російська влада оголосила три вихідні дні та організувала масові заходи, які стали обов’язковими для всіх працівників бюджетних установ, а також для учнів шкіл і студентів.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

В окупованих Донецьку, Луганську, зруйнованому Маріуполі та інших загарбаних містах і селах були організовані "урочисті" заходи з промовами місцевих колаборантів та окупаційної адміністрації.

Пропагандистські виступи були спрямовані на прославлення так званих "успіхів" і "переваг" життя під контролем Росії. Місцеві гауляйтери й колаборанти намагалися створити атмосферу "патріотичного піднесення", але це не змогло приховати справжнього стану справ.

За яскравими святковими декораціями приховується жорстока реальність окупованого Донбасу. Місцеве населення зазнає репресій, насильства та постійного терору з боку окупаційної адміністрації. Система освіти та культури на цих територіях знищується або перетворюється на інструмент російської пропаганди. Українські школи закриваються, а на їх місці відкриваються установи з російськими програмами навчання, які активно поширюють ідеологію Кремля. Лікарні й медичні заклади, які раніше обслуговували місцеве населення, тепер повністю працюють для потреб військових, залишаючи людей без належного медичного забезпечення.

Ці примусові святкування відбуваються на тлі постійного зубожіння населення і відсутності перспектив для відновлення інфраструктури. Життя на окупованих територіях все більше стає схожим на життя під авторитарним режимом, де будь-який спротив чи критика режиму караються жорстко і безкомпромісно.

Нагадаємо, що Росія 21 лютого 2022 року офіційно визнала "незалежність" так званих "ДНР" та "ЛНР", після чого підписала з ними договори про дружбу та взаємодопомогу. Вже через три дні, 24 лютого, розпочалося повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну. 30 вересня того ж року Кремль оголосив про "приєднання" окупованих українських територій до складу Російської Федерації, що стало черговим актом незаконної анексії, не визнаної жодною демократичною країною світу.

Попри всі спроби окупантів нав’язати "святковий" настрій, мешканці тимчасово окупованих територій продовжують страждати від репресій та свавілля, мріючи про повернення до мирного життя у складі суверенної України.

Читайте також:

"Пропаганду перетворять на примус": у Лисичанську школярів агітують вступати до окупаційної армії після випуску

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк