02.10.2024, 10:36

Чи змінить захоплення Вугледара фронт у Донецькій області: прогноз ISW

угледар

Захоплення Вугледара навряд чи кардинально змінить перебіг наступальних операцій російської армії у західній частині Донецької області.

Такого висновку дійшли аналітики ]]>Інституту дослідження війни (ISW)]]>, передає Час Пік.

У звіті ISW від 1 жовтня говориться, що Вугледар не є особливо важливим логістичним вузлом. Крім того, до 1 жовтня росіяни контролювали більшість основних доріг, що ведуть до Вугледару. Це означає, що ворог уже мав можливість певною мірою перешкоджати українській логістиці у цій частині фронту.

Вугледар знаходиться приблизно за 30 км на південь від нинішніх зусиль РФ у напрямку Покровська. Тому противнику необхідно маневрувати по 30 км відкритої місцевості, щоб підтримувати наступальні операції на південний схід від Покровська.

Крім того, Вугледар розташований за 23 км на південь від шосе Н-15, яке тягнеться між Донецьком та прикордонною зоною Донецько-Запорізької області. Однак росіянам необхідно буде просуватися відкритою місцевістю в майбутній сезон бездоріжжя, щоб дістатися шосе. Ймовірно, росіяни зіткнуться з труднощами у проведенні механізованих атак, оскільки ґрунтові дороги незабаром стануть непридатними для використання.

Читайте також: Скільки людей проживає в Україні зараз і як може змінитися ситуація до 2051 року

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк