02.10.2024, 19:50

"Промінь надії чи нові проблеми?": як окупанти "відновлюють" Лисичанськ

Марина Гончар | Всі новини автора
порпо

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області "визволителі" активно демонструють свої зусилля з відновлення інфраструктури, намагаючись створити враження позитивних змін.

За інформацією, поширеною через окупаційні ресурси, тривають роботи з "прокладання водопроводу та теплотрас до житлових будинків", що, на думку місцевих проросійських активістів, має "поліпшити" умови життя жителів, передає Час Пік.

"Важливим кроком" стало відновлення дитячого садка, де, як стверджується, відремонтовано практично всі корпуси, які самі ж окупанти й розбили.

Проте не обійшлося без негативних аспектів: у рамках відновлення частково зносять приватні будинки, які розташовані поруч із дитячим садком. Це викликає стурбованість серед місцевих жителів, які можуть залишитися без своїх осель.

​​​​​​​

Попри ці "покращення", зв'язок у місті залишається на дуже низькому рівні. Багато жителів не можуть отримати доступ до телефонного зв'язку та Інтернету, а ті, хто має можливість підключити антени, залишаються фактично єдиними, хто може підтримувати зв’язок із зовнішнім світом.

Нагадаємо, що згідно з так званим законом "ЛНР", ухваленим 27 березня 2024 року, "адміністрація" міського округу Лисичанська оголосила про необхідність явки осіб, які вважають себе власниками або мають права на житлові приміщення, які вважаються безгосподарними.

Читайте також:

"Краще б взагалі не відновлювали діяльність": що не так з роботою дитячих садків у Сіверськодонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк