08.10.2024, 19:24

За провадження антиукраїнської діяльності судитимуть ексдепутата-регіонала та журналіста з Луганщини

Марина Гончар | Всі новини автора
іфавіа

Прокурори Луганської області передали до суду обвинувальні акти проти двох осіб, яких звинувачують у колабораційній діяльності. Це стосується колишнього депутата від Партії регіонів та журналіста, які, за даними слідства, ще у 2014 році перейшли на бік ворога. Обоє мешканців Луганська брали активну участь у підтримці проросійського режиму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

Про це повідомляє ]]>Луганська обласна прокуратура]]>, передає Час Пік.

Слідством встановлено, що до початку повномасштабної агресії Росії в лютому 2022 року обвинувачені вже займали ключові посади в окупаційній адміністрації. Колишній депутат обіймав посаду "заступника голови комітету народної ради ЛНР з питань державної безпеки, оборони та роботи правоохоронних органів". На цій посаді він активно працював на користь окупаційної влади, порушуючи права і свободи громадян та сприяючи зміцненню російської присутності.

Журналіст, своєю чергою, займав позицію "голови Луганської республіканської спілки журналістів" та "шеф-редактора ДТРК ЛНР". Він не тільки очолював проросійські медіа, але й створював інформаційні матеріали, спрямовані на дискредитацію української влади та Збройних сил України.

У 2022 році ексдепутат став координатором Луганського регіонального відділення російської партії "ліберально-демократична партія Росії" у самопроголошеній "ЛНР". На цій посаді він організовував численні політичні акції на підтримку російської агресії, проводив зустрічі, наради та відкривав офіси проросійської партії на окупованій території.

Журналіст, який наразі обіймає посаду "головного художнього керівника ДТРК ЛНР", створює та транслює пропагандистські відеоматеріали, які спрямовані на підрив української державності та підтримку окупаційного режиму. Ці матеріали активно розповсюджуються в соціальних мережах та на місцевих каналах псевдореспубліки.

Наразі обвинувачені оголошені в розшук. Спеціальне досудове розслідування у справі здійснювали слідчі Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях. Обвинувачених звинувачують за частиною 6 статті 111-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за колабораційну діяльність.

Це ще один важливий крок у боротьбі проти колаборантів та зрадників, які підтримують окупаційний режим та діють на шкоду Україні.

Читайте також:

"Примус і пропаганда": як окупанти перетворюють українські школи на осередки культу Путіна

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк