09.10.2024, 14:11

Окупаційна влада Сіверськодонецька примушує платити за воду навіть без її використання

Віра Висоцька | Всі новини автора
окупаційна влада Сєвєродонецька примушує платити за воду навіть без її використання

В окупованому Сіверськодонецьку з'являється дедалі більше проблем із комунальними послугами та обмеженнями для місцевих мешканців.

За останніми повідомленнями в місцевих окупаційних пабліках, жителі міста почали скаржитися на нові вимоги щодо перевірки лічильників води, передає Час Пік.

Хоча водопостачання в місті й досі залишається ненадійним і періодично переривається, місцева "адміністрація" вже ввела обов’язкову перевірку водяних лічильників, що стало новим ударом для людей, які намагаються вижити в умовах окупації.

Один із мешканців міста в місцевому пабліку поділився своїм досвідом:

"Щойно ми отримали хоч якийсь стабільний доступ до водопостачання, тепер треба проходити перевірку лічильників. Якщо термін перевірки сплив - потрібно буде платити за воду незалежно від того, користуєтеся ви нею чи ні. Якщо немає лічильника, також нараховують плату за використання води, і навіть доводиться платити по 300 рублів (127грн,37к.) з кожної прописаної в квартирі людини. Для багатьох це надто дорого"

Окрім цього, жителі стикаються з численними труднощами під час перевірки лічильників. Вони мають кілька варіантів вирішення проблеми, серед яких - опломбування лічильників або їх зняття для перевірки, але кожен із цих варіантів вимагає додаткових витрат і часу. Якщо мешканець не користується водою або був відсутній тривалий час, він може взяти довідку, яка може бути корисною при зверненні до "водоканалу" для зменшення нарахувань, але навіть це не завжди гарантує уникнення штрафів або додаткових оплат.

Жителі обурені тим, що, попри нестабільне водопостачання та загальну ситуацію в місті, вони змушені виконувати нові обов’язкові вимоги та платити за послуги, які працюють з перебоями.

"У багатьох немає грошей на такі витрати, особливо коли на лічильник нараховують суми, більші за фактичне споживання", - повідомляє ще один із мешканців.

Читайте також: Жителі Лисичанська стикаються із "замкненим колом" пропускної системи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк