09.10.2024, 21:13

Окупанти "ЛНР" обмежують виплати на поховання: допомогу отримають лише вибрані сім'ї

Марина Гончар | Всі новини автора
лоорррп

Окупаційна адміністрація так званої "ЛНР" оголосила про впровадження вибіркової системи виплат допомоги на поховання померлих пенсіонерів, але вона охопить далеко не всіх, хто потребує такої допомоги. Родичі людей, які загинули під час найжорстокіших боїв весною та влітку 2022 року, не зможуть отримати жодної компенсації.

Згідно з повідомленням окупаційного "уряду", затверджено "порядок" надання одноразової допомоги на поховання померлого пенсіонера, передає Час Пік.

Сума такої допомоги становитиме 6500 рублів. Для отримання цієї виплати родичам померлого необхідно зібрати пакет документів і звернутися до "республіканського центру соціального захисту населення". Серед документів, які потрібно надати, є паспорт Російської Федерації або інший документ, що засвідчує особу заявника, а також свідоцтво про смерть.

Важливо зазначити, що ця допомога надаватиметься лише родичам тих пенсіонерів, які померли в період з 1 жовтня 2023 року по 31 березня 2024 року. Це рішення виключає можливість отримання виплат тими сім'ями, чиї близькі загинули під час активних бойових дій у 2022 році, коли окупаційні війська Росії руйнували міста Луганщини під час свого наступу.

Також уряд окупаційної адміністрації відмовляється виплачувати дві пенсії, які мав би отримати померлий пенсіонер. Це означає, що сім'ї втрачають не лише основну соціальну допомогу, але й ті пенсійні виплати, які були б їм належні після смерті їхніх близьких.

Ця вибірковість у виплатах допомоги викликає значне обурення серед місцевих жителів, адже багато хто втратив рідних у найтрагічніші моменти війни, і тепер їхні родини залишаються без жодної підтримки з боку окупаційної влади.

Читайте також:

Окупанти у Луганську оголосили про виявлення "безгосподарних" квартир: адреси

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк