11.10.2024, 12:25

У Дніпрі відкрили центр з розшуку зниклих безвісти: поліція Донеччини та Луганщини об'єднує зусилля

Віктор Білий | Всі новини автора

У Дніпрі розпочав свою роботу Міжрегіональний спеціалізований центр поліції, призначений для розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. Це ініціатива, яка поєднує зусилля правоохоронних органів із Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей.

Як повідомив перший заступник голови Національної поліції України Максим Цуцькірідзе, новий центр забезпечить громадянам доступ до повних відомостей щодо розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, передає Час Пік.

"На базі центру працюватимуть слідчі, співробітники карного розшуку та криміналісти, що дозволить зосередити зусилля в одному місці", - зазначив він.

Центр стане комунікаційним хабом для всіх органів, які залучені в розшуку зниклих. У його рамках буде представлено представників Уповноваженого з питань зникнення, сил безпеки, а також громадських організацій. Це дозволить налагодити ефективну взаємодію між усіма заінтересованими сторонами.

Сучасне обладнання центру, включаючи прилади для швидкісного встановлення ДНК, дозволить родичам зниклих здавати біологічні зразки безпосередньо на місці. Це значно пришвидшить процес ідентифікації.

Крім того, центр надаватиме всебічну підтримку сім'ям, чиї близькі зникли безвісти. Тут можна буде подати клопотання про проведення слідчих дій, отримати роз'яснення щодо розслідування та витягу з реєстрів.

Центр розташований за адресою: м. Дніпро, з/м Тополя-3, бульвар Платонова, 19-а. Для отримання консультацій також доступні телефони гарячих ліній:

  • (095) 735 56 52 - ГУНП у Донецькій області
  • (099) 774 52 23 – ГУНП у Луганській області
  • (068) 463 40 29 – ГУНП у Дніпропетровській області

Читайте також: 20 000 гривень для переселенців: як і на що ВПО з Лисичанська, Сіверськодонецька, Рубіжного можуть отримати велику суму грошей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк