12.10.2024, 09:50

У школі окупованого Красного Луча (Хрустального) відкрили військовий клас

школа

Росіяни продовжують політику мілітаризації дітей на тимчасово окупованих територіях України. У містах відкриваються воєнні класи. Ще один військовий клас з'явився у Красному Лучі (Хрустальному).

Про ситуацію ]]>повідомляє]]> пресслужба Луганської ОВА у Telegram, передає Час Пік.

"У школі №11 у Хрустальному (раніше Красний Луч) відкрили клас із посиленою військовою підготовкою. Офіційно його діяльність курируватиме не армія Росії, а так зване "Міністерство внутрішніх справ ЛНР", і готуватимуть там нібито не завтрашніх бойовиків, а лише кадетів", - йдеться у повідомленні.

Починаючи з 5-го класу для учнів передбачені щоденні двогодинні заняття зі стройової підготовки. До програми внесено вивчення навичок єдиноборства.

Як повідомлялося раніше, росіяни також почали відкривати військові класи в окупованому Луганську. Діти вивчають військову історію, тактичну медицину, керування безпілотниками. Передбачається, що військові класи також будуть відкриті в Станиці Луганській та Краснодоні.

Читайте також: 20 000 гривень для переселенців: як і на що ВПО з Лисичанська, Сіверськодонецька, Рубіжного можуть отримати велику суму грошей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк