12.10.2024, 12:51

"Людей не пускають, щоб відібрати житло": жителі Лисичанська розповіли, з якими проблемами стикаються при спробі повернутися додому

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованому Лисичанську на Луганщині місцеві жителі повідомляють про серйозні труднощі, з якими вони стикаються при спробі повернутися до своїх будинків.

За інформацією із соціальних мереж, багато городян підозрюють, що окупаційна влада навмисно створює перешкоди для повернення, можливо, з метою відчуження житла, передає Час Пік.

Згідно з повідомленнями, мешканці не можуть отримати необхідні документи, такі як страховий номер індивідуального особового рахунку (СНІОР), або оформити пенсію. Виникають питання про оплату комунальних послуг без мешканців. Зазначається, що багато багатоповерхових будинків практично порожні, з кількома заселеними квартирами на поверх.

"Ми навіть СНІОР не змогли отримати й пенсію оформити, ну віднесла ксерокопії в ЖЕК, що квартира у власності, платити комусь і за що мені цікаво, я там не живу?? Там живуть 2-4 від сили квартири на під'їзд у 9-поверхівці (ГТВ)", - пишуть у мережі.

Особливе занепокоєння викликають складнощі з перетином кордону. Жителі розповідають про випадки, коли сім'ї поділяються через відмову у в'їзді одного з подружжя. Деякі повідомляють про ретельні перевірки особистих телефонів на кордоні, що сприймається як спроба знайти привід для відмови у в'їзді.

"Люди додому не можуть повернутися з різних причин або - їх не пускають у Шереметьєво (у моєму випадку це було 50/50), або знайдуть у вашому телефоні те, чого ви й самі не знаєте, а потім запитує - ой, а де у вас фото з георгіївською стрічкою... Складається враження, а може там так і задумано, щоб відібрати у нас наше житло", - повідомляють жителі міста.

Ситуація у місті залишається важкою. За словами місцевих жителів, Лисичанськ уже третій рік залишається без зв'язку та водопостачання. "Про лінію фронту промовчу - третій рік місто без зв'язку та води, 21 століття, а цивілізації - "0", - ділиться один із городян.

Читайте також: Кіно на простирадлі: як окупанти проводять "культурні заходи" у Лисичанську та Сіверськодонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк