17.10.2024, 12:03

Конфлікт у Черкасах: представники ПЦУ та МП зіткнулися біля храму

Віктор Білий | Всі новини автора

У Черкасах спалахнули зіткнення між прихильниками Московського Патріархату та Православної церкви України (ПЦУ) біля Свято-Михайлівського собору. Конфлікт розпочався після заяви військового капелана Володимира Педько про перехід храму до юрисдикції ПЦУ.

За даними місцевих ЗМІ, зіткнення продовжуються прямо всередині храму, де віряни УПЦ МП разом із митрополитом Феодосієм, якому СБУ вже вручила чотири підозри, закрилися та нікого не впускають. На місці події працюють поліція та медики, до яких вже звернулися перші потерпілі.

Згідно з інформацією від "Суспільного", серед постраждалих виявилася жінка з перебинтованою головою та чоловік, який, за словами свідків, був облитий перцовим спреєм.

Прессекретар головного управління національної поліції на Черкащині Зоя Вовк повідомила, що на місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Ключовим моментом конфлікту стала заява про те, що Свято-Михайлівський собор став гарнізонним храмом, на його території планується створення центру національно-патріотичного виховання та недільної школи.

Раніше мер Черкас Анатолій Бондаренко також закликав городян підтримати ПЦУ та прийти до храму, який штурмують прихильники УПЦ МП.

"Запрошую громаду Черкас висловити свою позицію щодо існування московської церкви в нашому місті, прийти та помолитися за Збройні Сили України", - заявив мер Бондаренко.

Про це перший у Фейсбуці повідомив військовий капелан Володимир Педько. За словами священника, храм став гарнізонним. На його території створять центр національного-патріотичного виховання, недільну школу та підготовку капеланів

.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк