18.10.2024, 18:23

Довічне ув’язнення отримав працівник "Укрзалізниці", який допомагав РФ 

Марина Гончар | Всі новини автора
віааав

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про завершення судового процесу, в результаті якого довічне ув’язнення отримав агент Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ), який діяв на території Дніпропетровської області.

Про це повідомляє Служба безпеки України, передає Час Пік.

Зрадником виявився 39-річний працівник місцевої станції "Укрзалізниці", який під час війни надавав ворогу критично важливу інформацію про військові об'єкти в регіоні.

Суд визнав його винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, відповідно до частини 2 статті 111 Кримінального кодексу України. Зокрема, зрадник готував координати для атак російських військ на стратегічні об'єкти, включаючи залізничні вузли, що використовуються для транспортування важкого озброєння та боєприпасів на передову.

Служба безпеки детально розслідувала діяльність зрадника, який, за даними слідства, потрапив під увагу окупантів через свої коментарі у прокремлівських Телеграм-каналах. В цих публікаціях він схвалював війну Росії проти України, що привернуло увагу представників ФСБ.

Після дистанційного вербування, яке проводив кадровий співробітник ФСБ, агент підтримував зв'язок з російськими спецслужбами. Контррозвідники СБУ затримали його у січні 2024 року, виявивши під час обшуків мобільний телефон з доказами його діяльності на користь ворога.

Основними цілями російських атак, за інформацією зрадника, були не лише залізничні вузли, а й місця зосередження українських військ та військової техніки, залученої до виконання бойових завдань. Дослідження свідчить, що зрадник намагався максимально ускладнити ситуацію для українських сил, надаючи ворогові інформацію про їхні позиції.

Цей випадок є підтвердженням системної роботи СБУ у викритті та затриманні зрадників, які під час війни намагаються шкодити Україні зсередини. Служба безпеки продовжує активно боротися з внутрішніми загрозами, забезпечуючи національну безпеку країни в умовах воєнного стану.

Читайте також:

"Базар очманів": що кажуть очевидці про ціни на продукти в Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк