18.10.2024, 19:22

Окупанти "приватизують" майно мешканців Сіверськодонецька за старою "схемою": адреси

Марина Гончар | Всі новини автора
длорпаа

В умовах тимчасової окупації Сіверськодонецька, розташованого у Луганській області, адміністрація окупаційної "влади" продовжує реалізовувати політику так званої "приватизації" безхазяйного майна.

Згідно з інформацією, розміщеною на окупаційних ресурсах, міська "адміністрація" оприлюднила списки житлових приміщень, які нібито мають ознаки безхазяйного майна, передає Час Пік.

У повідомленні зазначено, що виявлені квартири знаходяться за наступними адресами:

  • вул. Гагаріна, буд. 55, квартири 4, 26, 29, 33;
  • вул. Гагаріна, буд. 58 Б, квартири 11, 14, 48, 56, 57;
  • вул. Гагаріна, буд. 64, квартири 9, 15, 26, 27, 39, 41, 43, 64;
  • вул. Гагаріна, буд. 63 Б, квартира 70.

Цей крок є частиною системної політики, що має на меті отримання контролю над майном місцевих жителів, які були змушені залишити свої домівки через бойові дії та інші наслідки окупації. Окупаційна влада намагається легітимізувати цю діяльність, оголошуючи квартири "безхазяйними", попри те, що їхні власники можуть бути тимчасово відсутніми.

З огляду на поточну ситуацію, така практика є порушенням прав людини й міжнародного гуманітарного права. Вона підкреслює серйозні наслідки окупації для місцевих мешканців, які не тільки втрачають свої домівки, але й ризикують залишитися без власності та майна, яке вони не можуть повернути через дії окупантів.

Ці події вказують на продовження експлуатації ресурсів і майна окупованих територій з метою зміцнення позицій російських військових та адміністративних структур у регіоні, а також на ігнорування потреб і прав місцевих жителів. 

Читайте також:

Нове "досягнення": у Лисичанську прозвітували про відкриття супермаркету

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк