08.01.2021, 08:45

Українська тенісистка відсторонена від змагань через позитивний тест на допінг

Даяна Ястремская

Міжнародна федерація тенісу ITF з 7 січня тимчасово відсторонила від змагань 20-річну українку Даяну Ястремську. Тест, який спортсменка здала в листопаді 2020 року, виявився позитивним.

Українська тенісиста Даяна Ястремська відсторонена від змагань через порушення антидопінгових правил. Про це повідомляє офіційний]]> сайт]]> Міжнародної федерації тенісу (ITF), передає Час Пік.

Причиною стало те, що в аналізі її сечі виявлено метаболіти забороненої речовини - местеролону.

"Позитивні тести на речовини цієї групи припускають обов'язкове тимчасове відсторонення від змагань", - йдеться в офіційному повідомленні.

Ястремська здала тест в міжзмагальний період, 24 листопада 2020 року, зразок було відправлено у лабораторію, що знаходиться в Монреалі (Канада). 22 грудня їй було пред'явлено звинувачення в порушенні антидопінгових правил відповідно до статті 2.1 програми (наявність забороненої субстанції в пробі гравця), і вона була тимчасово відсторонена з 7 січня 2021 року.

Українська спортсменка заявила про намір оскаржити рішення Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). У заяві в ]]>Twitter]]> Ястремська наполягає на своїй невинності та написала, що ніколи не приймала заборонені речовини і препарати, що поліпшують працездатність.

"Я вражена і шокована, особливо з урахуванням того, що за два тижні до цього тесту - 9 листопада - здала негативний тест на турнірі WTA в Лінці. Після цього турніру я перестала тренуватися, щоб відпочити перед початком нового сезону.

В аналізі сечі було виявлено дуже малий вміст продукту переробки местеролону. Мені сказали, що цей препарат може використовуватися як ліки у чоловіків, а жінкам його приймати не рекомендується через побічні ефекти. Я не можу розголошувати більш детальну інформацію зараз, але ми з моєю командою працюємо над цим і маємо намір обілити моє ім'я", - написала вона.

Даяна Ястремська розташована на 29-му рядку рейтингу Жіночої тенісної асоціації. Її найкращим результатом на турнірах серії "Великого шолома" є вихід до четвертого кола Вімблдону-2019.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк