19.07.2021, 18:58

Нашестя устриць загрожує проведенню олімпійських змагань в Токіо

Марина Началова | Всі новини автора
токио

Водна траса "Морський ліс" в Токійській затоці, де в рамках Олімпіади пройдуть змагання з веслування, була готова з випередженням графіка. Але єдине, на що ніхто не розраховував, - це устриці.

Токійські чиновники вже витратили 1,28 мільйона доларів на боротьбу з несподіваною напастю, передає Час Пік з посиланням на Бі-бі-сі.

Проблема виявилася, коли через устриць, що прикріпилися, почали тонути поплавці, призначені для запобігання відбиття хвиль.

Спорядження, прокладене на відстані 5,6 км, доводилося або витягувати на берег і ремонтувати, або очищати на місці групами водолазів. Всього виловили 14 тонн устриць.

Повідомляється, що це були не прості молюски. Офіційні особи з'ясували, що це устриці магакі, які дуже популярні взимку в Японії. Ціни на них різняться по всьому світу, але ці устриці можуть легко коштувати десятки тисяч доларів.

Однак скористатися рекордним "врожаєм" чиновники не змогли.

"Ми не думали про їх вживанні, - сказав один з них газеті Asahi Shimbun. - Це потягне за собою безпекові перевірки".

"Морський ліс" - єдина гребна траса міжнародного стандарту у всій Японії. Маючи бюджет всього в 1,5 мільйона доларів на рік, щоб підтримувати трасу в належному стані після закінчення Олімпіади, владі доведеться шукати довгострокове рішення проблеми з устрицями.

Раніше стало відомо, хто відкриє Олімпійські ігри в Токіо.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк