30.08.2021, 09:47

Паралімпіада-2020: Україна завоювала нові медалі - "золото", два "срібла" та "бронзу"

Украина завоевала новые медали

Українські паралімпійці завоювали відразу чотири медалі вранці 30 серпня. Це дозволило Україні залишитися на п'ятому місці в таблиці медалей. Марина Литовченко завоювала 11-ту золоту медаль для України.

На Іграх у Токіо вранці 30 серпня українські паралімпійці вже встигли виграти чотири медалі різного ґатунку, повідомляє Час Пік.

Харків'янка, випускниця ХНУ ім. В.Н. Каразіна Марина Литовченко стала чемпіонкою Паралімпіади, вигравши золоту медаль у змаганнях з настільного тенісу. 

У фіналі Литовченко переграла Маляк Алієву з паралімпійського комітету Росії. Українка перемогла росіянку в трьох раундах (11: 6, 11: 4 та 11: 3). 

Для Марини Литовченко це перша золота нагорода в кар'єрі й друга особиста паралімпійська нагорода. У 2016 році на Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро Литовченко стала бронзовим призером з настільного тенісу.

Марина Литовченко

У фінал пробився ще один український тенісист - Віктор Дідух. У матчі з китайським спортсменом Чжао Шуаю українець поступився в чотирьох сетах - 1:4 (15:17, 7:11, 11:6, 10:12).

Українець завоював срібну медаль. На Паралімпіаді в Ріо у спортсмена було "золото" в командних змаганнях.

Виктор Дидух

Ще одне "срібло" виграв Андрій Дорошенко (стрільба) й "бронзу" завоювала Ірина Щетник (стрільба).

Збірна України на Паралімпійських іграх завоювала вже 47 нагород - 11 золотих, 24 срібних та 12 бронзових. У загальнокомандному заліку українська збірна посідає п'яте місце.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк