29.09.2021, 16:47

Українського хокеїста дискваліфікували на три матчі за расизм

Ольга Романец | Всі новини автора
спорт

Український нападник "Кременчука" Андрій Денискін покараний за прояв расизму в матчі Української хокейної ліги проти "Донбасу".

У четвертому турі чемпіонату України на льоду стався інцидент, в результаті якого Денискін побився з гравцем донецького клубу Микитою Буценко, передає Час Пік.

А після він показав расистський жест у бік іншого представника команди суперника - американського легіонера Джейлена Смерека. Український хокеїст зобразив рух, немов їсть банан.

Через таку поведінку він був дискваліфікований.

"Застосувати до гравця команди "Кременчук" Андрія Денискіна дисциплінарні санкції, передбачені пунктом 27 частини 1 розділу 4 дисциплінарного кодексу (правил) - обов'язкову дискваліфікацію на 3 матчі і додаткову дискваліфікацію на 10 матчів", - йдеться в повідомленні прес-служби УХЛ.

При цьому інші десять матчів він може "викупити", заплативши дисциплінарний штраф. Компенсація у випадку з демонстрацією расистських жестів становить 5000 гривень за гру. Тобто Денискіну потрібно буде заплатити 50 тисяч гривень, щоб уникнути додаткової дискваліфікації на десять ігор.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк