17.11.2021, 07:17

Україна обіграла Боснію і Герцеговину та вийшла в плей-офф відбіркового турніру ЧС-2022

Украина обыграла Боснию и Герцеговину

Збірна України з футболу обіграла на виїзді збірну Боснії і Герцеговини в заключному матчі групового етапу кваліфікації чемпіонату світу 2022 року.

Завершився груповий етап відбіркового раунду на чемпіонат світу, який пройде в Катарі в листопаді-грудні 2022 року. Однією з останніх вирішувала свою долю збірна України, повідомляє Час Пік.

Зустріч пройшла 16 листопада в місті Зениця на стадіоні "Білине Поле". Збірна України виконала завдання-мінімум та вийшла в плей-офф кваліфікації ЧС-2022.

Перед заключним туром "синьо-жовті" відставали від фінів на два очки, а це означає, що повинні були обігравати в гостях боснійців.

Перший гол на 58-й хвилині забив Олександр Зінченко, другий - Артем Довбик на 79-й хвилині, встановивши остаточний результат на табло - 0:2.

Перед останнім туром доля путівки в плей-офф багато в чому залежала від результату матчу Фінляндія-Франція. У паралельній зустрічі Фінляндія вдома програла Франції (0:2).

Україна продовжить боротьбу за одну з трьох путівок, що залишилися на ЧС-2002 в плей-офф, набравши 12 очок в групі D проти 11 у Фінляндії. Жеребкування стикових ігор відбудеться 26 листопада в Цюріху, а самі матчі заплановано на березень 2022 року.

У плей-офф кваліфікації збірна України не зможе зустрітися з футболістами з Росії. За рішенням ФІФА та УЄФА команди розведуть по різних частинах сітки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк