13.02.2022, 22:16

Олімпіада-2022: Медальний залік на 13 лютого та результати українських спортсменів

Марина Началова | Всі новини автора

У Пекіні завершився 9-й день змагань на зимовій Олімпіаді-2022. Всього на Іграх вже розіграно 65 комплектів медалей.

Українські спортсмени все ще залишаються без нагород, повідомляє Час Пік.

У медальному заліку зараз лідирує Норвегія - у неї 21 медаль, з яких 9 золотих, 5 срібних та 7 бронзових.

На другому місці Німеччина з 14 медалями, серед яких 8 золотих, 5 срібних та 1 бронзова.

Замикають трійку лідерів США з 12 медалями (6 золотих, 5 срібних та 1 бронзова).

Український лижник Іван Ковбаснюк, який сьогодні мав виступати в слаломі-гіганті, не вийшов на старт через стан здоров'я. У Івана виникли деякі проблеми зі спиною, і йому потрібен час на відновлення. 16 лютого він має змагатися у слаломі.

Бобслеїстка Лідія Гунько сьогодні представила Україну в монобобі. За результатом першого заїзду наша співвітчизниця була на 18-му місці. Другий заїзд для Лідії виявився менш вдалим. Втім, у неї бойовий настрій та ще 2 спроби, які відбудуться завтра, аби покращити свій показник.

Біатлонна програма Олімпіади сьогодні продовжилася перегонами переслідування серед жінок та чоловіків. Наші дівчата показали сьогодні такі результати: Юлія Джима фінішувала 13-ою, Анастасія Меркушина показала 25-й результат, Ірина Петренко – 55-а. Дмитро Підручний та Артем Пріма увійшли до топ-25 і кваліфікувалися в мас-старт, який відбудеться 18 лютого.

Змагання з лижної акробатики, в яких має виступати українська фрістайлістка Ольга Полюк, перенесли на 14 лютого через погодні умови. Є надія, що на старт також вийде Анастасія Новосад, якщо до початку змагань отримає два негативні тести на коронавірус.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк