27.05.2022, 07:44

Російський олігарх Абрамович офіційно продав футбольний клуб "Челсі"

Роман Абрамович

Російський бізнесмен Роман Абрамович завершив угоду із продажу англійського футбольного клубу "Челсі" консорціуму Тодда Белі.

Єдиний державний реєстр юридичних осіб Великобританії (Companies House) 26 травня ]]>повідомляє]]>, що останній дозвіл було отримано від уряду Португалії, громадянином якої також виступає Абрамович.

Раніше продаж клубу схвалило керівництво англійської Прем'єр-ліги та влада Великої Британії. За інформацією джерела, британський уряд схвалив угоду після отримання юридичних гарантій того, що Роман Абрамович, активи якого в країні заморожені, не отримає вигоди від продажу клубу.

Сума угоди становить 4,25 млрд фунтів стерлінгів (близько 5 млрд євро).

Із загальної суми інвестицій 2,5 млрд фунтів стерлінгів буде направлено на купівлю акцій клубу, ці доходи будуть переведені на заморожений банківський рахунок у Великій Британії з наміром пожертвувати 100% на благодійність. 1,75 млрд фунтів стерлінгів, що залишилися, - це гарантована сума інвестицій у команду та стадіон на 10-річний термін.

Тепер футбольний клуб належить американському консорціуму на чолі із Тоддом Белі.

Тодд Белі - співвласник бейсбольної команди "Лос-Анджелес Доджерс". Крім нього, в угоді беруть участь американський бізнесмен Марк Уолтер, швейцарський мільярдер Хансйорг Віс та інвестиційна компанія Clearlake Capital.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк