14.04.2023, 14:32

Українські спортсмени не братимуть участі в міжнародних змаганнях: реакція Гончаренка

Альона Тихоненко | Всі новини автора
гончаренко

Міністерство молоді та спорту опублікувало ]]>наказ]]>, згідно з яким українським командам заборонили брати участь у змаганнях, де будуть спортсмени з Росії та Білорусі. Олексій Гончаренко розкритикував це рішення та назвав його ганебним.

Про це він розповів у своєму ]]>Telegram-каналі]]>, передає Час Пік.

Повідомляється, що заборона стосується усіх видів спорту: олімпійських, неолімпійських та паралімпійських. Наші спортсмени не братимуть участі там, де заявлені росіяни та білоруси. Народний депутат заявив, що це рішення точно не про інтереси наших спортсменів.

"Тобто, замість того, щоб вигнати всіх російських і білоруських спортсменів, ми забороняємо нашим командам брати участь у змаганнях. А росіяни й білоруси, виходить, нормально себе почувають і в правах вони не обмежені. А українці тепер, як, мають своєю карʼєрою платити, бо наше Міністерство вирішило нічого не робити? І виходить, спортсменам, які активно підтримують путіна, беруть участь у кремлівських Z-концертах, їм точно місце на міжнародних змаганнях? Ми нічого не плутаєм?" - написав Гончаренко.

Раніше повідомлялось, що група з 35 країн домовилися вимагати відсторонення російських та білоруських спортсменів від участі в Олімпійських іграх 2024 року. Заклик до усунення громадян РФ та Білорусі від Олімпіади-2024 посилить тиск на Міжнародний олімпійський комітет (МОК), який нещодавно виступив із пропозиціями щодо можливості допуску на змагання під нейтральним прапором спортсменів із цих країн.

Читайте також: Україну офіційно виключили із заявки на проведення ЧС-2030

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк