26.06.2023, 12:02

Стрибуни у воду з Луганщини вибороли третє золото Європейських ігор-2023

ІІІ Европейские игры

У Польщі відбуваються ІІІ Європейські ігри в історії. Стрибуни у воду з Луганської області вибороли третю золоту медаль. Свою перемогу вони присвятили Збройним Силам України.

У Польщі з 21 червня по 2 липня у Кракові та низці міст Малопольського воєводства проходять треті Європейські ігри-2023. Україну представляють 263 спортсмени, повідомляє Час Пік.

Українські спортсмени виступають на Іграх у 27 із 30 видів спорту (крім гандболу, паделю та регбі-7). Загалом боротьбу за медалі ведуть понад шість тисяч спортсменів із 48 країн. Більшість дисциплін є відбором на Олімпіаду-2024, яка відбудеться у Парижі.

Стрибуни у воду з Луганщини вибороли золото у командних змаганнях на ІІІ Європейських іграх-2023.

Олексій Середа (Луганська область), Анна Письменська (Луганська область), Ксенія Байло (Київ) та Данило Коновалов (Миколаївська область) набрали 438.30 балів й на 40 балів випередили італійців, які є торішніми чемпіонами Європи.

Прыгуны в воду из Луганщины завоевали золото в командных соревнованиях на ІІІ Европейских играх-2023. 

Чемпіонами у синхронних стрибках з вишки стали Олексій Середа, який у складі збірної України представляє Луганщину та його партнер Кирило Болюх.

Чемпионы в синхронных прыжках с вышки на Европейских играх-2023

Українці, які є наймолодшими учасниками фіналу ІІІ Європейських ігор-2023, набрали 398,70 бала.

Для Олексія та Кирила це друге золото на поточних Іграх та третя золота медаль для стрибунів у воду.

"Наші спортсмени вперше в історії стали чемпіонами Європи у цій дисципліні! Вітаємо!", - йдеться у повідомленні Луганської ОВА.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк