19.05.2024, 08:00

Усик переміг Ф'юрі і став абсолютним чемпіоном у суперважкій вазі

усик фьюри

Олександр Усик здобув перемогу над британським боксером Тайсоном Ф'юрі і завоював титул абсолютного чемпіона світу у суперважкій вазі.

Подробиці поєдинку - розповість Час Пік.

Поєдинок пройшов 18 травня в саудівському в Ер-Ріяді. Перед боєм українець та британець контролювали усі важливі пояси - WBA, WBO, IBF, IBO та WBC, тож на кону був титул абсолютного чемпіона світу в хевівейті.

Поєдинок тривав усі 12 раундів.

У перших раундах Фьюрі діяв із позиції сили. Він знаходився в основному в центрі майданчика і намагався контролювати спроби Усика підвищити темп. Проте Усику вдалося кілька разів влучити у британця, і той змінив тактику.

У 5-8 раундах Усик перехопив ініціативу. Ф'юрі намагався підловити українського боксера на помилці, на 6-му раунді йому вдалося це зробити.

Головна подія сталася в 9 раунді. Усик додав у швидкості дій і змусив Ф'юрі розкритися. Український боксер видав цілий букет ударів, які змусили британця опустити руки та захищатися аж до нокдауну.

"Чемпіонські" раунди обидва боксери провели обережно. Ф'юрі на подив швидко прийшов до тями після нокдауну. Кожен із чемпіонів спробував зібрати очки у нотатках суддів, тому просто намагався потрапити хоча б у корпус.

За підсумками поєдинку, Усик став першим за 24 роки абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі.

Читайте також: Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024, здобувши вольову перемогу над Ісландією: деталі матчу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк