10.07.2024, 11:31

Іспанія, обігравши Францію, стала першим фіналістом Євро-2024

Испания, обыграв Францию, стала первым финалистом Евро-2024

Перший півфінал чемпіонату Європи з футболу пройшов 9 липня на стадіоні в Мюнхені (Німеччина) у присутності 66 тисяч глядачів. Визначився перший фіналіст – ним стала збірна Іспанії.

Збірна Іспанії стала першим фіналістом футбольного чемпіонату Європи, що проходить у Німеччині, повідомляє Час Пік.

Збірна Іспанії з футболу обіграла Францію з рахунком 2:1 й вийшла у фінал "Євро-2024".

Французи відкрили рахунок вже за 9 хвилин після стартового свистка. На 21-й хвилині 16-річний форвард іспанської збірної Ламін Ямаль відновив рівновагу - рахунок на табло став 1:1. Французи відразу ж пропустили другий гол - Дані Ольмо пробив у дальній кут воріт, завдавши удару з меж штрафного майданчика. До кінця матчу рахунок так і не змінився.

Іспанія стала єдиною командою, яка виграла 6 матчів поспіль на одному євротурнірі. Другий фіналіст "Євро-2024" визначиться 10 липня. Іспанія зустрінеться з переможцем пари Нідерланди - Англія.

Фінал турніру відбудеться 14 липня о 22:00 (за київським часом) на найбільшій футбольній арені Німеччини – Олімпійському стадіоні у Берліні.

16-річний іспанець Ламін Ямаль став наймолодшим автором забитого м'яча в історії чемпіонатів Європи. На момент голу футболісту виповнилося 16 років та 362 дні. Раніше рекорд належав швейцарському гравцю Йохану Фонлантену, який забив гол у матчі групового етапу "Євро-2004" проти збірної Франції. На той момент йому було 18 років та 141 день.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: