05.08.2024, 07:43

Олімпіада-2024: Українські стрибунки у висоту здобули "золото" та "бронзу", український метальник молота - бронзовий призер Ігор

Ярослава Магучих, Ирина Геращенко и Михаил Кохан

У дев'ятий день змагань Олімпійських ігор у Парижі українські атлети поповнили медальну скарбничку української команди трьома нагородами. У стрибках у висоту українські легкоатлетки вибороли "золото" та "бронзу", а в секторі метання молота український спортсмен взяв "бронзу".

Тепер в активі української збірної шість нагород: два "золота", одне "срібло" та три "бронзи". У медальному заліку Україна посідає 17 місце. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України, передає Час Пік.

Легкоатлетка з Дніпра Ярослава Магучих стала новою олімпійською чемпіонкою зі стрибків у висоту. Вона виграла золоту медаль у фіналі Парижа-2024 з результатом 2,00 м.

"Ярослава Магучіх підходила до фіналу абсолютною фавориткою: їй підкорилися усі головні досягнення. 22-річна українка є світовою рекордсменкою, чемпіонкою світу, чемпіонкою Європи. У Париж Ярослава приїхала за олімпійським золотом, і вона везе його до України!

Спортсменка з першої спроби взяла висоти - 1,91, 1,95, 1,98 та 2 м", - повідомляє НОК.

Легкоатлетка Ірина Геращенко здобула свою першу олімпійську медаль у кар'єрі. Вона з першої спроби підкорила три висоти – 1,86, 1,91 та 1,95 м. Спортсменка не змогла подолати позначку 1,98 м, але все одно зуміла здобути бронзову медаль. Третє місце українка розділила з австралійкою Елеанор Паттерсон, яка продемонструвала ідентичний результат.

Ярослава Магучих и Ирина Геращенко

Паралельно зі стрибками у висоту в секторі метання молота виступав Михайло Кохан з Дніпра. Його результат 79,39 м став третім у фіналі метання молота й приніс бронзову нагороду українському атлету.

"Для 23-річного українця це другий фінал у його кар’єрі: у Токіо він був близьким до подіуму, проте став четвертим. А ось у Парижі Михайло забезпечив собі місце на п’єдесталі пошани", - повідомили у НОК.

Михайло Кохан став другим українським метателем молота в історії, який виграв медаль Олімпіади (після Олександра Крикуна у 1996 році).

Михаил Кохан

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк