28.06.2020, 13:46

У США під час акції протесту проти расизму невідомий влаштував стрілянину

протест

У США під час акції протесту проти расизму був застрелений один з учасників. Ще одна людина була поранена. Однак про те, хто стріляв поки нічого не відомо.

В американському місті Луїсвілль (штат Кентуккі) в суботу ввечері, 27 червня, під час проведення акції протесту проти расизму невідомий почав стрілянину, в результаті якої загинула одна людина, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Як повідомляється, стрілянина сталася в місцевому парку Джефферсон-сквер. Цей парк став одним з епіцентрів масових протестів після того, як поліцейські вбили у власному будинку ще в березні.

У місцевому департаменті поліції повідомили, що чоловік, який став жертвою стрілянини, помер на місці події під час спроб місцевих правоохоронців надати першу медичну допомогу.

В той же час поліцейські отримали повідомлення про те, що поруч з парком поранений ще один чоловік.

На даний момент територія парку охороняється, відвідувачі не допускаються (в тому числі - для проведення акцій протесту).

Ніяких відомостей про те, хто міг влаштувати стрілянину, у поліції немає. Ніхто навіть не знає, чи стрілок був один або ж їх було декілька.

Читайте також: Колоніальна спадщина: в Лондоні мають намір знищити пам'ятники рабовласникам