06.07.2020, 09:57

Недооцінюють небезпеку: ВООЗ закликали переглянути рекомендації по COVID-19

ВОЗ, коронавирус

Вчені з 32 країн закликали Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) переглянути рекомендації по боротьбі з пандемією коронавируса COVID-19.

Група вчених з 32 країн у відкритому листі закликала ВООЗ переглянути її рекомендації по боротьбі з коронавирусной інфекцією. Як повідомляє The New York Times, документ підписали 239 вчених, передає Час Пік.

У своєму зверненні до ВООЗ фахівці відзначили, що організація "не йде в ногу із часом".

За даними вчених, COVID-19 може знаходитися в повітрі набагато довше. Експерти відзначили, що вірусні частинки можуть вітати в повітрі в закритих приміщеннях у вигляді набагато більш дрібних частинок і заражати людей при диханні.

"Всесвітня організація охорони здоров'я давно вважає, що коронавірус поширюється, перш за все, великими крапельками, які, при виділенні зараженими людьми при кашлі та чханні, швидко падають на поверхню.

Але у відкритому листі до ВООЗ 239 вчених навели докази, що свідчать про те, що більш дрібні частинки можуть заражати людей", - пише The New York Times.

Відзначається, що якщо коронавірус ефективно передається повітряно-крапельним шляхом, то "наслідки в плані стримування інфекції будуть значними".

Вчені відзначили, що коронавірусом COVID-19 інфікуються по всьому світу - в барах, ресторанах, офісах, на ринках, в казино. Це говорить про те, що вірус затримується в повітрі довше.

Знаходження в приміщеннях без маски може бути небезпечним, а медикам при роботі з хворими COVID-19, можливо, знадобляться маски класу N95 з фільтрами для найменших респіраторних крапель.

Для вентиляційних систем в громадських закладах, школах, житлових приміщеннях і на підприємствах можуть знадобитися мінімізація рециркуляції повітря і нові потужні фільтри. Також для знищення вірусу в приміщенні може знадобитися ультрафіолет.

Видання повідомляє, що свій лист до ВООЗ вчені планують опублікувати вже на цьому тижні.

Читайте також: "Витримати в пакеті 72 години": Рекомендації Мінприроди щодо утилізації масок