02.08.2020, 15:18

"Їхали дивитися собор": Затримані в Білорусі бойовики "Вагнера" плутаються в свідченнях

Марина Началова | Всі новини автора
задержанные вагнеровцы

Білоруські правоохоронці допитали 33 російських бойовика ПВК "Вагнера", яких затримали в ніч на 29 липня. Затримані дали суперечливі свідчення.

Подробиці розповів журналістам голова Слідчого комітету Білорусі Іван Носкевіч, передає Час Пік з посиланням на білоруські ЗМІ.

Він повідомив, що триває активна фаза розслідування кримінальної справи, порушеної 29 липня по статті 13-й і частиною 2 293-ю Кримінального кодексу РБ "Приготування до масових заворушень". 31 липня затриманих росіян взяли під варту, з ними проводяться слідчі дії, їх допитали в присутності адвокатів.

Як повідомив Носкевіч, підозрювані дають найсуперечливіші показання, зокрема, про те, що група нібито мала намір вилетіти з Мінська в Стамбул, кажуть менше половини затриманих, решта називають зовсім інші точки остаточного візиту в інші країни. Що стосується тих, які нібито летіли до Туреччини, у них також різні цілі візиту в цю країну - одні летіли засмагати, інші відпочивати, хтось збирався охороняти якісь об'єкти, а хтось - оглядати Собор Святої Софії.

Нагадаємо, Україна наполягає на екстрадиції бойовиків, затриманих в Білорусі.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: