07.08.2020, 07:15

Вибух у Бейруті: на Кіпрі допитали російського бізнесмена - власника судна з нітратом амонію

Марина Началова | Всі новини автора
взрыв в бейруте

У порту Бейрута, де 4 серпня прогримів потужний вибух, зберігалися тисячі тонн конфіскованої аміачної селітри (нітрату амонію).

Вибухонебезпечний вантаж зберігався в порту столиці Лівану з 2013 року, коли його конфіскували з судна, що належить російському бізнесменові Ігорю Гречушкіну, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

З судна було конфісковано 2750 тонн нітрату амонію, після чого Гречушкін зник у невідомому напрямку, залишивши екіпаж напризволяще. Згодом з'ясувалося, що він може перебувати на Кіпрі.

Кіпрське видання Cyprus Mail пише, що поліція на прохання ліванської влади вже розшукала і допитала Гречушкіна. Відзначається, що у нього немає кіпрського паспорта, хоча документ є у його дружини.

Повідомляється, що судно Rhosus, яке перевозило нітрат амонію, належало компанії Гречушкіна Teto Shipping. Судно пришвартувалося в Бейруті в вересні 2013 року під час рейсу з Грузії в Мозамбік на замовлення уряду Мозамбіку на нітрат амонію. У повідомленнях говорилося, що при огляді судну заборонили вихід у море і незабаром після цього його власники залишили його, в результаті чого різні кредитори подали судові позови, що призвело до банкрутства компанії.

Як раніше повідомлялося, уряд Лівану ввів режим НС через вибух у Бейруті.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: