09.08.2020, 22:13

Протести, затримання і перебої з інтернетом: що відбувається в Білорусі після закінчення голосування

Марина Началова | Всі новини автора
минск

У Мінську та інших містах Білорусі після закінчення голосування на президентських виборах і оголошення перших результатів екзит-полу почалися громадські заворушення.

За результатами екзит-полів, на виборах впевнено перемагає чинний президент Олександр Лукашенко, передає Час Пік.

Прихильники опозиційних кандидатів почали виходити на вулиці, щоб висловити свій протест проти Лукашенка і результатів виборів. У місцях проведення акції проїжджаючі машини сигналять на знак підтримки. У свою чергу, силовики розганяють демонстрантів.

ЗМІ повідомляють, що правоохоронці перекрили центр Мінська, активістів точково затримують. Повідомляється про серйозні сутички на площі Перемоги та проспекті Машерова.

З метою безпеки, з 19:40 закрилися станції метро "Купаловська" і "Жовтнева". Потяги слідують через них без зупинок.

Разом з тим стало відомо про затримання учасників протесту у Вітебську, Гродно та інших містах.

У Мінську і ряді інших міст Білорусі одночасно зникли інтернет та частково мобільний зв'язок. Варто зазначити, що про проблеми з інтернетом в Білорусі повідомляли ще за кілька днів до виборів.

Опозиційні джерела заявляють, що за неофіційними екзит-полам на виборах повинна перемогти кандидат Світлана Тихановська. Про перемогу Тихановської свідчать результати екзит-полів на закордонних дільницях. Крім того, в мережі з'явилася інформація, що, згідно з протоколами, Тихановська офіційно перемагає на окремих дільницях в Білорусі.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: