Президентські вибори в США: хто лідирує за проміжними підсумками

04.11.2020, 15:55
Марина Началова | Всі новини автора

У США триває підрахунок голосів на чергових президентських виборах. І хоча лідер "гонки" вже вимальовується, інтрига зберігається.

За президентське крісло в цьому році борються чинний глава держави Дональд Трамп (Республіканська партія) і колишній віце-президент Джо Байден (Демократична партія), передає Час Пік.

Виборча система в США відрізняється від української: переможця визначає не загальна кількість голосів, відданих за нього виборцями, а голоси Колегії вибірників, куди входять по кілька делегатів від кожного штату. Для перемоги кандидату потрібно набрати 270 голосів вибірників.

За даними сервісу Google, на поточний момент у Байдена 238 голосів, у Трампа - 213. Однак підрахунок голосів виборців в ключових штатах ще триває.

Байден перемагає в штатах Арізона, Каліфорнія, Колорадо, Коннектикут, Округ Колумбія, Делавер, Іллінойс, Массачусетс, Меріленд, Мен, Міннесота, Нью-Гемпшир, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Нью-Мексико, Орегон, Род-Айленд, Вірджинія, Вермонт, Вашингтон.

Трамп виграє в Алабамі, Арканзасі, Флориді, Айові, Айдахо, Індіані, Канзасі, Кентуккі, Луїзіані, Міссурі, Міссісіпі, Монтані, Північній Дакоті, Небрасці, Огайо, Оклахомі, Південній Кароліні, Південній Дакоті, Теннессі, Техасі, Юті, Західної Вірджинії, Вайомінгу.

Варто враховувати, що через пандемію багато американців проголосували достроково, відправивши бюлетені поштою. Незважаючи на те, що ці бюлетені були використані першими, порахують їх, швидше за все, останніми, пише видання Reuters.

Нагадаємо, що Трамп уже встиг оголосити себе переможцем до завершення підрахунку голосів.

Теги новин: