04.11.2020, 11:16

Вибори в США: Трамп оголосив себе переможцем, люди вийшли на протести

Трамп объявил себя победителем

Дональд Трамп заявив, що він виграв президентські вибори в США та обійшов свого конкурента від Демократичної партії Джо Байдена в ряді ключових штатів.

Про це Трамп заявив в ході прес-конференції в Білому домі в середу, 4 листопада, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Ми виграли скрізь, ми виграли все. Сьогоднішні результати - вони просто феноменальні. Всі повинні виходити і святкувати. Ми виграли штати, які не очікували виграти. Ми готувалися виграти ці вибори. І, відверто кажучи, ми виграли ці вибори", - заявив Трамп.

За словами Трампа, він обійшов Байдена, в Огайо, Техасі, Флориді, Джорджії, Північній Кароліні, Пенсільванії, Мічигані і Вісконсині.

Трамп заявив, що готовий оголосити про перемогу на виборах вже сьогодні, але йому заважає зробити це уповільнення підрахунку голосів.

Він так само заявив, що йому відомі факти шахрайства на виборах і запевнив, що піде до Верховного суду, якщо це знадобиться для вирішення питання про підсумки голосування.

На момент виступу Трамп отримав 214 з 270 необхідних для перемоги голосів, а Байден – 225.

У ряді міст США на тлі підрахунку голосів після виборів президента в ніч на 4 листопада відбулися вуличні протести.

Поблизу Білого дому демонстранти почали збиратися після завершення голосування. Протести були мирними, проте сталося два невеликих зіткнення, в результаті поліція затримала трьох учасників конфлікту.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк