09.11.2020, 21:46

Вакцина від COVID-19 ефективна в більш ніж 90% випадків: компанія Pfizer заявила про прорив

Марина Началова | Всі новини автора
вакцина Pfizer

Американська фармацевтична компанія Pfizer заявила про відмінні результати випробування вакцини проти COVID-19, розробленої спільно з німецькою фармкомпанією BioNTech.

У третій фазі дослідження потенційна вакцина на основі мРНК показала більше 90% ефективності, говориться в прес-релізі на сайті компанії, передає Час Пік.

Повідомляється, що з 43 538 учасників випробування, без попередніх доказів інфікування SARS-CoV-2, тільки 94 заразилися COVID-19.

Добровольці отримали по 2 дози вакцини. Дослідники заявляють про ефективність вакцини в більш ніж 90% випадків через 7 днів після введення другої дози. Це означає, що захист від COVID-19 досягається через 28 днів після початку вакцинації, яка складається з двох доз. У міру продовження дослідження остаточний відсоток ефективності вакцини може варіюватися.

Заплановані подальші дослідження по збору додаткових даних про безпеку та ефективність потенційної вакцини. Дані будуть обговорюватися з регулюючими органами по всьому світу.

Виконавчий директор Pfizer Альберт Бурла сподівається, що майбутня вакцина стане проривом, який покладе край пандемії.

"Ми наближаємося до цієї важливої ​​віхи в нашій програмі розробки вакцини в той час, коли світ найбільше її потребує, коли рівень інфікування встановлює нові рекорди, лікарні наближаються до переповнення, а економіка щосили намагається відновити свою діяльність. Сьогоднішні новини говорять про значний крок вперед до того, щоб надати людям в усьому світі такий необхідний прорив, який допоможе покласти край цій глобальній кризі в галузі охорони здоров'я. Ми з нетерпінням чекаємо можливості поділитися додатковими даними про ефективність і безпеку, отриманими від тисяч учасників в найближчі тижні", - заявив Бурла.

Читайте ще: Небезпека поруч: названі предмети, на яких коронавірус може жити місяць

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк