25.11.2020, 09:54

Війська Азербайджану входять до Кельбаджарського району: армія Вірменії покинула спірну територію

Леся Матвеева | Всі новини автора
Войска Азербайджана входят в Кельбаджарский район

Війська Азербайджану в ніч на 25 листопада почали входити до Кельбаджарського району Нагірного Карабаху. Це другий район після Агдамського, який покинули військові Вірменії.

За інформацією Міністерства оборони Азербайджану, як і було домовлено, до 25 листопада армія Вірменії повністю покинула Кельбаджарський район, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Інженерні війська проводять розмінування території та готують важкопрохідні гірські шляхи для проходження військ у напрямку Кельбаджара.

Стало відомо, що військовослужбовці Вірменії підірвали військову частину в Кельбаджарському районі перед тим, як покинути район. Кадри вибуху 24 листопада опублікував Telegram-канал "РИА Новости".

оеннослужащие Армении подорвали воинскую часть в Кельбаджарском районе

Після оголошення припинення вогню, жителі міст в зоні бойових дій почали повертатися в свої будинки. У мережі з'явилися численні відео того, як виглядають населені пункти в даний час.

На кадрах, які опублікував Telegram-канал "Sputnik Азербайджан" видно, що більшість населених пунктів на даний момент - суцільні руїни.

"Сьогодні ці території Азербайджану, які перебували 30 років під контролем ЗС Вірменії, виглядають так. Але скоро все зміниться", - свідчить напис під відео.

Нагадаємо, активна фаза нової війни за Нагірний Карабах закінчилася 10 листопада підписанням тристоронніх угод між Азербайджаном, Вірменією та Росією. 

20 листопада армія Азербайджану увійшла в Агдамський район, 25 листопада - в Кельбаджарський район. Крім того, Вірменія до 1 листопада зобов'язалася покинути Лачинський район.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк