02.12.2020, 08:59

У Кабулі співробітники російського посольства постраждали при підриві автомобілю дипмісії

В Кабуле сотрудники российского посольства пострадали при подрыве автомобиля дипмиссии

У столиці Афганістану Кабулі на саморобному вибуховому пристрої підірвався автомобіль, в якому знаходилися співробітники російського посольства. В результаті вибуху співробітники дипмісії отримали легку контузію.

МЗС Росії зажадав від Афганістану провести розслідування інциденту та забезпечити безпеку співробітників дипмісії, повідомляє Час Пік.

За інформацією дипвідомства, інцидент стався 1 грудня, коли машина їхала по дорозі неподалік від комплексу посольства Росії в Кабулі. 

У російському МЗС також зазначили, що найімовірніше, об'єктом атаки повинен був стати пікап Афганських національних сил безпеки з військовослужбовцями на борту, який їхав перед дипломатичною машиною. Однак, в МЗС РФ не виключають і спрямованість теракту проти російських громадян.

"Вимагаємо від афганської сторони провести ретельне розслідування інциденту та вжити вичерпних заходів щодо забезпечення безпеки персоналу російських закордонних установ В IРА.

Роспосольство в Кабулі реалізує додаткові заходи, спрямовані на підвищення ступеня захищеності персоналу та об'єктів диппредставництва", - йдеться в заяві офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової.

Нагадаємо, Росія відправила в Нагірний Карабах миротворчий контингент.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк