01.01.2021, 21:08

ВООЗ схвалила першу вакцину проти COVID-19

воз

Всесвітня організація охорони здоров'я внесла вакцину Pfizer-BioNTech до списку екстреного використання. Таким чином, Pfizer-BioNTech стала першою вакциною проти COVID-19, яка отримала схвалення ВООЗ.

Проаналізувавши дані про безпеку, ефективність та якість вакцини Pfizer-BioNTech, експерти ВООЗ прийшли до висновку, що вона відповідає всім критеріям, передає Час Пік з посиланням на прес-службу організації.

Список екстреного використання ВООЗ дозволить країнам прискорити внутрішні процедури затвердження вакцин. Крім того, це дасть можливість закупити ЮНІСЕФ та Панамериканській організації Pfizer-BioNTech для нужденних країн.

У ВООЗ зазначили, що це дуже важливий крок на шляху до глобального доступу до вакцин проти COVID-19. Перевірки інших вакцин тривають.

"ВООЗ та наші партнери цілодобово працюють над оцінкою інших вакцин, які досягли стандартів безпеки та ефективності. Ми закликаємо ще більше розробників звертатися за перевіркою та оцінкою", - зазначила помічник генерального директора ВООЗ з питань доступу до ліків і продуктів медичного призначення Маріангела Сімау.

Чііайте також: Вакцину проти COVID-19 отримали всі країни ЄС: стартує масова вакцинація

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк