18.03.2021, 22:22

Іспанія офіційно узаконила евтаназію

эвтаназия

Іспанія остаточно увійшла до списку країн, які узаконили евтаназію. До цього моменту тим, хто надавав "допомогу" у відході з життя загрожував тюремний термін до 10 років.

У четвер, 18 березня, Конгрес депутатів Іспанії схвалив відповідний законопроєкт, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За легалізацію евтаназії було віддано 202 голоси, проти - 141 голос. Ще два депутати утрималися.

Закон повинен буде вступити в силу через три місяці. Такий запас часу необхідний для того, щоб дати час для створення регіональних контрольних комітетів, які будуть розглядати та санкціонувати запити.

Розраховувати на евтаназію зможе будь-який повнолітній громадянин Іспанії (або той, хто має посвідку на проживання). При цьому є ряд умов.

Пацієнт повинен зробити запит особисто в письмовій формі. Його розгляне спеціальна лікарська комісія протягом п'яти тижнів. За цей час людина повинна не менше чотирьох разів підтвердити своє бажання. Також вона вільна відкликати свій запит в будь-який момент.

Проведення евтаназії буде проходити в медзакладі, або вдома. У свою чергу, медичні працівники мають право відмовитися від участі в процедурі.

Як відомо, евтаназія дозволена в Бельгії, Люксембурзі, Нідерландах, Канаді та Колумбії, а також у деяких штатах Австралії та США.

Читайте також: Перша у світі країна завершила вакцинацію проти COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: